top of page
pexels-stanislav-kondratiev-3708617.jpg

OUR STORY

Termen als duurzaamheid, eco- en biologisch zijn tegenwoordig nog amper weg te denken van verpakkingen. Wat betekenen deze termen nu echt, hoe waardevol zijn ze en welke rol neemt Sustaynable op in dit verhaal?

Het aanbod in duurzame producten is groot, maar vaak is er nog weinig tot geen onderzoek gedaan naar veiligheid, ingrediënten en de duurzaamheid van deze verpakkingen. Continu gaan wij op zoek naar kwalitatieve producten zodat wij binnen elk segment een oplossing kunnen aanreiken. 

Dit doen we door op lange termijn samen te werken met de beste merken in de hele Benelux. Binnen deze samenwerkingen staat respect en het menselijk aspect van ondernemen centraal.

Sustaynable

Sustaynable kent zijn ontstaan vanuit een groot belang aan een duurzame ontwikkeling van producten die gemaakt worden met organische grondstoffen.

Vanuit deze drijfveer werd beslist om te starten als exclusieve verdeler in de Benelux van enkele niet-concurrentiële en kwalitatieve duurzame producten. Dit kunnen ecologische en biologische producten zijn, maar dat is niet altijd zo. Daarom leggen wij graag het verschil uit.

Vandaag hebben we vijf merken in ons gamma die nergens anders in België verkrijgbaar zijn. Ons doel? De beste producten, met eveneens een duurzame verpakking en wetenschappelijk onderbouwd verhaal samenbrengen op één plaats. Zo wordt het toegankelijker om de overstap te maken en chemische producten van bekende merken te laten liggen.

sustainability

Om ervoor te zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft en onze kinderen en generaties daarna van bepaalde behoeften te kunnen blijven voorzien, is het belangrijk om in te zetten op duurzaamheid.

Het doel? Ervoor zorgen dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Op die manier raakt de aarde niet uitgeput en is er sprake van leefbaarheid op lange termijn.

Dit heeft al gevolg dat duurzaam ondernemen steeds belangrijker wordt. Vaak staat het stukje economie en dus geld verdienen ver uit proportie t.o.v. mens en milieu. Daar brengt duurzaam ondernemen verandering in.

pexels-vie-studio-4857600_edited.jpg

ecological

Duurzaam produceren staat niet gelijk aan ecologisch produceren, omgekeerd is dit wel zo. Ecologische producten zijn geproduceerd met respect voor de mens en het milieu, op een milieuvriendelijke manier en zonder twijfel duurzaam.

Door ecologisch te gaan produceren verkleinen we onze ecologische voetafdruk, dat is het getal wat aangeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep in dat jaar gebruikt om een bepaald consumptieniveau te kunnen handhaven en zijn afvalproductie te kunnen verwerken.

pexels-karolina-grabowska-4210337_edited

biological

Bio producten zijn producten die geen sporen van chemische bewaarmiddelen, smaakversterkers, kunstmatige aroma's of kleurstoffen bevatten. Enkel natuurlijk additieven zijn toegelaten.

Bio is ecologisch, maar eco producten zijn niet altijd biologische producten. Wel zijn biologische producten altijd duurzaam.

pexels-nadi-lindsay-3768323_edited.jpg
bottom of page